Loading...
Gault&Millau 13,5/20


Kennis, ervaring en erkenning

Pascal Martens, uw gastheer en eveneens eigenaar van het domein, werd in 1965 geboren te Gent. Zijn vader was paardenfokker en zijn moeder mode-ontwerpster. Maar de echte 'kookkriebels' kreeg hij mee van zijn grootmoeder. Zij was een fantastische kokkin 'aan het fornuis thuis' en grootvader was beenhouwer van opleiding. Voeding, gastronomie en wijn waren steeds een leidraad in de familie Martens.

Het was dan ook van jongsaf de droom van Pascal om chefkok te worden. Naast de opleiding van chef behaalde hij eveneens zijn diploma als hotelmanager in de befaamde hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Nadien was hij souschef in het tweesterrenrestaurant Chateau du Mylord in Ellezelles en chef in tal van gerenommeerde sterrenzaken, verspreid over heel België.

In 2007 werd hij door de koning gedecoreerd als 'Laureaat van de Arbeid sector Tourisme'.

Acht jaar later, in 2015, won hij de eerste editie van 'Let's cook Cobia', een nationale wedstrijd die onder meer georganiseerd werd door Gault & Millau. Sedert 2018 is Pascal eveneens vermeld in de restaurantgids van Gault & Millau.


 


Lekker, puur, duurzaam en eerlijk

Lekker, puur, duurzaam en eerlijk zijn trefwoorden die Pascals keuken typeren. Achter elke geur en smaak van zijn kwaliteitsproducten zit het verhaal van een zoektocht, die meestal eindigt bij een lokale producent.

Hij kweekt op het domein trouwens zelf heel wat groenten, fruit en kruiden. Brood wordt huisgemaakt met biobloem. Op de Oklahoma Joe-barbecue rookt hij zelf Schotse zalm ‘Red Label’.  En ook de verschillende confituren, appel-peersap, en yoghurt die ’s ochtends op tafel verschijnen, maakt hij zelf. Verwacht u dus aan een uitgebreid ontbijtbuffet, met een rijk aanbod van heerlijke streekproducten uit Le Pays des Collines.


HET DOMEIN VERTES FEUILLES


Domein Vertes Feuilles  (oorspronkelijk vakantieverblijf van Pascals grootouders) verwent werkelijk al uw zintuigen! Bij uw aankomst wordt u betoverd door het indrukwekkende uitzicht. Het domein bevindt zich immers op de flank van de bosrijke heuvels van Saint-Sauveur, net over de taalgrens op slechts 5 minuutjes  van Ronse. Achter de ruime parking en het restaurant bevinden zich zes gezellige hotelkamers,  ondergebracht in twee volledig gerestaureerde oude hoevetjes uit 1850. Midden het groen en met zicht op de vallei kan u in de openluchtjacuzzi genieten van rust en romantiek.

Elk seizoen geeft het domein en zijn omgeving een uniek karakter. Tijdens de zomer vindt u schaduw en koelte tussen de bomen. De herfst verwelkomt u met een feeëriek pallet van prachtige kleuren. Als het landschap zich tijdens de winter met een sneeuwtapijt toedekt, waant u zich in een sprookje.

Maar kom zeker ook eens langs in de lente om samen met de eerste zonnestralen de natuur te voelen ontwaken.

Kortom, ongeacht ook welk moment van het jaar, Vertes Feuilles en het mooie Pays des Collines zijn telkens anders, maar steeds even authentiek en puur om er ten volle van te genieten!



ONZE 'PAYS DES COLLINES'


Vertes Feuilles bevindt zich in het prachtige natuurpark Pays des Collines, in het noordwesten van Henegouwen, op de rand van Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen. Het park is 23.327 hectaren groot en groepeert de gemeenten Flobecq (Vloesberg), Ellezelles (Elzele), Frasnes-Ies-Anvaing,  Mont-de-l'Enclus, Ostiches, Houtaing en Mainvault.

Dankzij de ongerepte bossen, valleien en zeer rustige wegen is het de ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. Een absolute aanrader is de 'Sentier de l'Amour' in Frasnes en de meer avontuurlijke 'Sentier des Sorcières' in Ellezelles.

Het domein bevindt zich op amper 20 minuten van Oudenaarde en Doornik en ligt op een boogscheut van het prachtige dierenpark Pairi Daiza.


ONS RESTAURANT

Laat u culinair verrassen in een gezellige gemoedelijke sfeer!

Chef Pascal stelt u een aangepast 3- tot 5-gangenmenu voor met als rode draad hoofdzakelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit en onberispelijke versheid. Ook veel groenten, fruit en de kruiden die hij gebruikt, worden à la minute geplukt uit eigen tuin.   

Als lid van North Sea Chefs werkt Pascal voor zijn visgerechten enkel met vis die op een duurzame manier wordt bevist, vooral in Belgische en Franse wateren.

Het menu in Vertes Feuilles wordt bepaald door de seizoenen en het dagverse aanbod. Chef Pascal zal u hoe dan ook culinair verrassen. De gerechten worden begeleid door o.a. lekkere biowijnen of lokale bieren. Proef zeker ook Pascal's huisaperitief op basis van vlierbloesem  (eigenhandig geplukt en gebotteld!)

De open keuken waarin Pascal zijn gastronomische gerechten voor u bereidt, of het buitenalternatief rond de Oklahoma Joe-barbecue (ongeacht het seizoen) schept een gezellige gemoedelijke sfeer.

U hoeft zich dan ook niet geremd te voelen om de chef vragen te stellen of speciale wensen kenbaar te maken. Hij zal er met enthousiasme op antwoorden en er met veel creativiteit mee aan de slag gaan.

 

Restaurant open op  woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - Andere dagen open vanaf 10 personen, op reservatie.

Voor de hotelgasten is het restaurant open van maandag tem zaterdagavond.


ONZE 6 KAMERS


Domein Vertes Feuilles heeft zes hotelkamers. Ze bevinden zich in twee gerestaureerde hoevetjes uit de 19de eeuw en nu dit jaar volledig gerenoveerd. Iedere kamer heeft zijn uniek karakter, sober maar luxueus ingericht  met moderne badkamer die elk voorzien is van toilet, handdoeken, haardroger en zeep/shampo.

Elke gast kan eveneens gratis gebruik maken van onze openluchtjacuzzi, met zicht op de prachtige vallei, volledig privé.

Op het terras van het logeergedeelte overvalt u ongetwijfeld een vakantiegevoel. Daar zorgen het omringende groen, de bloemen, de kleine vijver en de groenten- en kruidentuin voor, alsook het indrukwekkend uitzicht op de prachtige valleien.

De ontbijtruimte, die ook als ontspanningsruimte dienst doet, is een pareltje op zich. De kachel zorgt hier op kille en winterse dagen voor een knusse warmte en versterkt nog meer de intieme, huiselijke sfeer.

U heeft op gans het domein en in elke kamer gratis toegang tot Wifi.

Hotel niet voorzien voor kinderen jonger dan 16 jaar, en huisdieren.

 

 

 

 

 

 

 


Prijzen

  • prijs 2-persoonskamer Standard (2 kamers):  €135  (incl. ontbijt)
  • prijs 2-persoonskamer Comfort (4 kamers):  €165  (incl. ontbijt)
  • prijs ontbijt (zonder verblijf): €25 per persoon
  • prijs tax per kamer/per dag: €4

 

Half-Pension met gastronomisch diner (2 pers.):

€333 Standard Kamer / €363 Comfort Kamer 

  • * Eén overnachting met ontbijtbuffet
  • * Gastronomisch driegangen menu - incl. huisaperitief met hapjes, 1/2 fles water Bru, 1/2  fles witte huiswijn, 1/2 fles rode huiswijn en koffie of thee met versnaperingen
  • * Gebruik privé-jacuzzi

 

Wijzigingen in formule worden niet in mindering gebracht, alle supplementen worden extra aangerekend.

Eén menu per tafel, aanpassingen mogelijk mits meerprijs van €10.

Het restaurant is voor de hotelgasten geopend van maandag t.e.m. zondagavond.

Check-in: vanaf 16h00 / Check-out: tot 11h00

Reserveer





ONZE ARRANGEMENTEN, FORMULES EN WORKSHOPS

Wij bieden u verschillende arrangementen aan met overnachting(en), al dan niet in combinatie met ontbijt en maaltijden in ons restaurant, en gebruik van de jacuzzi.

Arrangementen op maat zijn eveneens mogelijk.

Vanaf 10 personen kan u het restaurant eveneens afhuren. Ook voor 'gepersonaliseerde' verzoeken of 'formules op maat' is Vertes Feuilles de ideale locatie! Denk maar aan een intiem communie-of trouwfeest met uitgebreide receptie en/of walking dinner, familiefeest, uitgebreid ontbijt/brunchbuffet, seminarie met lunch- en koffiepauze...

Kookworkshops  zijn mogelijk  vanaf 4 personen (75€ per persoon all-in)

 



CADEAUBON-CADEAUBON-CADEAUBON

Op zoek naar een leuk origineel geschenk? Geef de gelukkige een cadeaubon voor 'Domein Vertes-Feuilles',

voor een diner of een een romantische overnachting met jacuzzi in open lucht!

 

 



SUR'O

Eén van de visitekaartjes van Vertes Feuilles is hun huisgemaakte aperitief Sur'O, een frisse en zachte creatie van chef Pascal op basis van handgeplukte vlierbloesems (5° alcohol). Proef het drankje puur of in combinatie met gin of schuimwijn/champagne.

 

SUR'O LIQUEUR

Deze fijne liqueur is een distillatie van vlierbloesems met enkele geheime ingrediënten uit eigen tuin (bevat 20° alcohol). Dit heerlijk drankje wordt  geserveerd met ijsblokjes, zoals een limoncello.

 

SUR'O ZERO

Derde parel die Vertes Feuilles artisanaal bereidt, is de volledig alcoholvrije Sur'O. 

NIEUWSBRIEF

Pascal Martens
Le Domaine Vertes Feuilles
Avenue des Hauts 16-18, 7912 St-Sauveur

00 32 (0) 475 46 17 56

info@vertes-feuilles.be

Gault&Millau 13,5/20